De Vastgoeddokter

Woningbouw

Bent u als particuliere eigenaar in het bezit van een woning, of in het bezit van een appartement welke onderdeel uitmaakt van een VvE? Van het opstellen van een duurzaam
meerjarenonderhoudsplan tot het begeleiden van grootschalig onderhoud, u kunt bij de Vastgoeddokter terecht!

Ruim 60 jaar ervaring met een frisse wind

Diensten woningbouw

MJOP

Vanaf 1 januari 2018 is de Wet verbetering functioneren verenigingen van eigenaars van toepassing. Daarom moet elke V.v.E. jaarlijks een bedrag reserveren voor het groot onderhoud van het gebouw. De beste manier om de juiste hoogte van het reservefonds vast te stellen is via een MJOP.

Duurzaam MJOP

Het is belangrijk om inzicht te hebben in de bouwkundige en installatietechnische maatregelen die mogelijk zijn voor het verbeteren van de duurzaamheid van het gebouw. De beste manier om de
duurzaamheidsmaatregelen en de juiste hoogte van het reservefonds vast te stellen is via een DMJOP.

Energielabel

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is, en welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. Voor het opstellen van een energielabel worden ca. 150 woningkenmerken op locatie opgenomen.

Maatwerkadvies energiebesparing

Het maatwerkadvies is een adviesrapport voor het verbeteren van het energielabel. Dit advies geeft inzicht in de bouwkundige en installatietechnische maatregelen die mogelijk zijn voor het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning.

Werkvoorbereiding fase 1 & 2

De Vastgoeddokter coördineert en verzorgt in overleg met de opdrachtgever alle voorbereidingsstappen die in het huisvestingsplan of in het jaarplan aan onderhoud zijn vastgesteld.

Bouwbegeleiding

De bouwkundig ingenieurs van de Vastgoeddokter spreken de taal van de aannemer. Tijdens het project begeleiden zij zowel de opdrachtgever als de aannemer op bouwkundig en financieel gebied

Bouwkundige metingen

Eventueel aanwezige zakkingen en scheefstand van uw woning kunnen in beeld gebracht worden middels diverse metingen. Deze metingen geven inzicht in de constructieve situatie waarin uw gebouw zich bevindt.

Riool- en rookgasafvoeronderzoek

Kapotte of oude rookkanalen kunnen in combinatie met een slechte verbranding in de CV-ketel voor koolmonoxidevergiftiging zorgen. De rookkanalen worden geïnspecteerd en beoordeeld met een beweegbare camerakop.

Projecten

MJOP

Het gebouw van V.v.E. Cornelius is het voormalige ziekenpaviljoen en rijksmonument Sint Cornelius. Het gebouw staat op het terrein van de Sint-Willibrordusstichting in Heiloo. In de volksmond werd dit ook wel het gekkenhuis genoemd. Het gebouw is in 1944 gebouwd en inmiddels herbestemd tot 38 appartementen.

Energielabel

Het gebouw van V.v.E. Westerstraat – Lijsterstraat is een flatgebouw bestaande uit 4 bouwlagen. Het gebouw is in 1965 gebouwd. In de periode dat dit gebouw gebouwd is werd er nog weinig geïsoleerd.

Werkvoorbereiding

Het gebouw van V.v.E. Nijenburg is een flatgebouw bestaande uit 14 bouwlagen. Het gebouw is in 1967 gebouwd uit een combinatie van kantoren en appartementen. In en rondom het gebouw is veel beton aanwezig.

Bouwbegeleiding

Het gebouw van B.v.V. Gerrit van der Veenstraat – Minervalaan is een Rijks monumentaal gebouw. Aan de onderzijde van het gebouw bevinden zich winkel –en etagewoningen. Het gebouw is volgens de Amsterdamse School-stijl gebouwd.