Ga terug naar het onze diensten

Werkvoorbereiding

De Vastgoeddokter coördineert en verzorgt in overleg alle stappen die in het jaarplan aan onderhoud zijn vastgesteld. Deze werkzaamheden zijn uit te splitsen in werkvoorbereiding en bouwbegeleiding + uitvoering.​

De Vastgoeddokter coördineert en verzorgt in overleg alle stappen die in het jaarplan aan onderhoud zijn vastgesteld. Deze werkzaamheden zijn uit te splitsen in werkvoorbereiding en bouwbegeleiding + uitvoering. Van het aanvragen en beoordelen van offertes (werkvoorbereiding) tot de uitvoering en controle op de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden en de garantiebepalingen die hiermee gemoeid zijn (uitvoering + bouwbegeleiding).

In de werkvoorbereiding vragen wij diverse offertes aan en beoordelen deze objectief op een gunstige prijsstelling en vooral kwalitatief goede uitvoering.

Voor het bestuur van een VvE is dit een dusdanige klus waarvoor zij de tijd en vooral de kennis niet in huis hebben… en dan bent u aan het juiste adres bij de Vastgoeddokter, wij nemen u deze zorg uit handen!

Onze werkwijze voor werkvoorbereiding fase 1/2

1. Aanvraag

Uw aanvraag komt binnen bij de Vastgoeddokter.

2. Offerte

Wij zorgen ervoor dat u dezelfde week nog een gepaste offerte van ons ontvangt.

3. Opdrachtbevestiging

Indien u akkoord bent met de door ons gestuurde offerte ontvangen wij deze graag ondertekend retour.

4. Projectverdieping

De werkvoorbereider verdiept zich in het project. Het advies, gebrekenen bijzonderheden worden ingelezen. Indien nodig worden de te verrichten werkzaamheden opgenomen op locatie.

5. Kostenoverzicht

De werkvoorbereider stelt een kostenoverzicht voor de werkzaamheden op.

6. Kostentoelichting

Het kostenoverzicht wordt toegelicht door de werkvoorbereider aan u.

7. Facturatie

Op basis van de offerte worden de werkzaamheden maandelijks gefactureerd.

Onze werkwijze voor werkvoorbereiding fase 2/2

1. Offerte

Na afronding van de werkvoorbereiding fase 1, zorgen wij voor een gepaste offerte voor de werkvoorbereiding fase 2.

2. Opdrachtbevestiging

Indien u akkoord bent met de door ons gestuurde offerte ontvangen wij deze graag ondertekend retour.

3. Technische werkomschrijving

De werkvoorbereider zorgt ervoor dat de technische werkomschrijving en tekeningen worden opgesteld. De werkomschrijving en tekeningen zijn nodig voor de aanvraag van vergunningen en de offerte aanvraag bij de onderaannemers.

4. Offerte aanvraag

Op basis van de technische werkomschrijving en tekeningen worden er maximaal 3 offertes per discipline aangevraagd door de werkvoorbereider.

5. Projectaanwijs

Om de technische werkomschrijving verder toe te lichten, organiseert de werkvoorbereider een project aanwijs. De onderaannemers zijn hierbij aanwezig.

6. Nota van inlichtingen

Aan de hand van de project aanwijs beantwoordt de werkvoorbereider de vragen van de onderaannemers via een nota van inlichtingen. Dit is noodzakelijk voor een gelijke prijsbepaling.

7. Offertevergelijk

Wanneer alle offertes ontvangen zijn, worden deze inhoudelijk vergeleken door de werkvoorbereider. Er wordt tevens een offertevergelijk opgesteld.

8. Gunningsadvies

De werkvoorbereider stelt een gunningsadvies voor u op. Dit advies is gebaseerd op het eerder gemaakte offertevergelijk.

9. Facturatie

Op basis van de offerte worden de werkzaamheden maandelijks gefactureerd.